ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Sportfesztivál

OROSZLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Tizenhárom évvel ezelőtt, az uszoda előtti téren rendezték meg első alkalommal a város sportegyesületeinek bemutatkozó rendezvényét, a Sportfesztivált.
Az esemény hamar kinőtte magát, hiszen a következő évben már a Malom-tó melletti területen várták a sport iránt érdeklődőket, ahogyan tették ezt vasárnap is.  Sport, játék, szórakozás.
Ez volt a mottója a programnak, célja pedig azóta sem változott: a civil szervezetekhez hasonlóan, a sportegyesületek, szakosztályok is összejöjjenek évente egy alkalommal, amikor is bemutatják tevékenységüket, az ott folyó műhelymunkát, s mindezt úgy teszik, hogy a város lakói jól szórakozzanak, illetve maguk is kedvet kapjanak valamelyik sportág aktív műveléséhez.  Már korareggel megkezdődtek a programok, nevezetesen, a gyerekek fogtak pecabotot a horgászversenyen.
Mindeközben az egyesületek felállították sátraikat, berendezték pályáikat, s megkezdődhetett a pontgyűjtés, amin közel száz fiatal vett részt a nap folyamán.  Koradélutánra megtelt a Malom-tó melletti terület, és a színpadon mutatkoztak be sorra a sport-, valamint kulturális együttesek.  Ott voltak - többek között - az Oroszlány Bears Amerikai Football Csapat tagjai, Mihalik Sára kajak világbajnok, az OSZE Ökölvívó Szakosztályának versenyzői, a karatésok, de nagy érdeklődés kísérte az OSE kosarasainak és a gyerekeknek a vegyes csapatos rangadóját is.  A szórakoztató programban Horváth Sándor, a Cirill Táncstúdió, a Silhouette Balett és a Hébé AMI lépett a világot jelentő deszkákra, majd Lazók Zoltán polgármester köszöntőjét, illetve a díjak átadását követően SilenT, BSW és Opitz Barbi koncert szórakoztatta a közönséget, s természetesen nem maradt el a sokak által várt tűzijáték sem.  Az esemény képeit Fotógalériánkban tekintheti meg!  2018. 10. 08.