ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Gyermeknevelést segítő eszközöket telepített Gyálon az önkormányzat

GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Gyál Város Önkormányzata és Plukk, egy Felelős Innováció díjas magyar tervezőcsapat  együttműködésének köszönhetően a gyereknevelést segítő és a szabad levegőre csábító eszközöket telepítettek.
A program célja a szülő és kisgyermek közti nézeteltérések feloldása: a játszótéri civakodás, a hazaindulás körüli nehézségek, a szülőtől való elválás, az óvodába való reggeli érkezés, öltözés, csoportba kerülés.
Pápai Mihály polgármester elmondta, hogy a programot Gyál összes óvodájához, illetve egyelőre két játszótérhez helyezték ki.
Az egyedileg Gyálra tervezett postaládákban több játékos kaland vár a kicsikre, többek között egy helytörténeti kaland is, amely Gyálról szól, a gyáli identitást segít mélyíteni.
A színes postaládákban az IDEKI manói rendszeresen cserélődő, a gyerekeknek szóló üzeneteket helyeznek el, melyek különböző kalandra hívják őket.
A gyerekek fantáziavilágának megszólításával kínál segítséget a szülők/kísérők számára egy-egy nehéz helyzet kezelésében.
A leveleket pszichológus és szociálpedagógus szakemberek írják.
A szülők gyakorlatot szerezhetnek abban, hogy otthon vagy nyaraláskor is használhassák a módszert.
A Plukkido szerzői által írt leveleket az Önkormányzat munkatársai rendszeresen cserélik a postaládákban, hogy a gyerekeknek és szüleiknek újabb kalandokkal biztosítsuk a változatosságot.
A program a családok számára ingyenes, a megvalósítás költségeit Gyál Város Önkormányzata állta.
A szülők a játszótereken, illetve óvodákban kihelyezett tájékoztató táblákról tájékozódhatnak, hogyan működik pontosan az IDEKI.