ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

NYÁRÜNNEP FERENCVÁROSBAN - HAMAROSAN INDUL A III. BAKÁTS FESZT

BUDAPEST FŐVÁROS IX. Kerület - Ferencváros Önkormányzata

Ferencváros Önkormányzata 2018. augusztus 23-26-a között immár harmadik alkalommal rendezi meg Budapest egyik legnívósabb összművészeti szabadtéri fesztiválját, a Bakáts Fesztet.
A háromnapos rendezvény mottója: ,,A kultúrában is otthon" új tematikát és részben új helyszíneket jelent a korábbi évekhez képest, mivel az idei rendezvénysorozat a zene, a tánc és a család élménye köré szerveződik.
A fesztivál három fő helyszínét ezúttal a Kálvin udvar, a Rombusz terasz és az Erkel utca biztosítja, mivel a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc Templom teljes rekonstrukciója a rendezvény kezdetéig még nem fejeződik be.
Az új helyszínek új lehetőségeket is teremtettek, így a komolyzenei koncerteknek a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházának díszterme ad otthont, de érdemes lesz ellátogatni a Holokauszt Központba, az Unitárius Templomba vagy a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteménybe is.  "Az idei Baka´ts Feszt tematika´ja´ban ha´rmas egységet alkot.
Programjaink a zene, a tánc e´s a család élménye köré szerveződnek.
Kulináris kísérőnkül maga a Ráday utca szegődik.
Ezen a néhány napon - méltán népszerű - gasztronómiai sétányunk Borutcává változik.
A ,,Ráday" vendéglősei- saját üzleteik előtt- az általuk választott pincészetek boraival látják vendégül az arra járókat." - mondta el dr.
Bácskai János, Ferencváros polgármestere.
A fesztivállal Ferencváros Önkormányzatának egyik célja, hogy minél több, Ferencvárosban - vagy testvérvárosaiban - élő és alkotó művész mutatkozhasson be a nagyközönségnek.
A kevésbé ismert művészek mellett európai hírű fellépők is színesítik a műsort azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a látogatók megismerjék és megszeressék a IX. kerület rejtett kincseit.
A fellépők között találhatjuk Palya Beát, a Szakcsi Triót, a Gyárfás-Premecz Organ Triót, a MÉZ együttest, Janklovics Pétert és Sándor Györgyöt is.
A színházi előadásokra jegyek a Pinceszínház (H-P: 9.00-17.00), és az FMK (H-P: 9.00-17.00) jegypénztárában, valamint a  oldalon kaphatók.
A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.
Jegyár: 1 000 Ft.
Kedvezményes jegyár: 500 Ft (Kedvezményes jegyek ferencvárosi lakosoknak ferencvárosi lakcímkártyával, valamint nyugdíjasok és diákok részére csak személyesen vásárolhatók).
A fesztivál időtartama alatt a többi program INGYENESEN látogatható! További információk és részletes program: