ugrás a tartalomhoz
2018. szeptember 21., péntek
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

10 kilométernyi kerékpárút létesül Miskolcon

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében benyújtott, TOP-6.4.1-15-MI1-2016-00001 azonosítószámú, ,,Fenntartható városi közlekedésfejlesztés - Kerékpárút létesítése I. ütem (Bosch-Katalin utca; Mechatronikai Park bekötés; Görömböly: Bacsinszky u. - Bogáncs u. és Bacsinszky u. - Harsányi u.)" című támogatási kérelme 485 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.    A város elkötelezetten környezetbarát és ezt igyekszik úgy is kifejezni, hogy kedvez a kerékpárral közlekedőknek.
Az új nyomvonalakat, a város kerékpárforgalmi hálózati tervét a Kerékpáros Miskolc Egyesület és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ is megvizsgálta és elfogadta.
A kerékpárral közlekedők korábban megfogalmazott igényeit teljesíti Miskolc azzal, hogy a Bosch ipartelep és a belváros között, a Katalin utcával bezárólag kerékpárutat alakít ki.
Ez részben kerékpáros nyom felfestésével, részben forgalomtól elválasztott új gyalog- és kerékpárút építésével valósul meg.
Ilyen új kerékpárút épül a Huba utcától a város határáig.
A belváros összekötése a Miskolc északi határában lévő iparterülettel kedvező hatással lehet a munkaerő mobilitására: a város északi területein működő nagyvállalatok dolgozóitól számos jelzés érkezett, hogy szeretnének kerékpárral, biztonságosan bejárni munkahelyükre.
A fejlesztéssel a kerékpározók számára biztonságos elérhetőséget nyújtunk a Megyei Kórház és a bevásárlóközpontok felé is. 2018. júliusában kezdődik a kerékpáros nyom kialakítása a Bacsinszky utca - Bogáncs utca, az Erzsébet királyné útja - Harsányi út és a Lavotta utca - Déli utca közötti részeken.
Mindettől a környék további turisztikai fellendülését is várják a szakemberek, továbbá a Déli Ipari Park is könnyebben megközelíthetővé válik.
Az adott terület önkormányzati képviselője a kivitelezővel együtt valamennyi érintett utcában szórólapokon és közvetlen megkereséssel is tájékoztatja majd a lakosságot az aktuális munkákról, korlátozásokról, az ingatlanok megközelíthetőségéről.
A beruházás több ütemben, szakaszosan fog megvalósulni, így az építkezések idejére a lakosság türelmét és megértését kérjük.
A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
A támogatás összege nettó 485 millió Ft.
Miskolc 2021-ig - összhangban a kormányzat kerékpározás-barát politikájával - közvetlenül további 1,2 milliárd forintért kívánja folytatni a város kerékpárút-hálózatának fejlesztését.
Ebben már az agglomerációs kerékpárút-építések is helyet kapnak, azzal együtt, hogy Miskolcon szinte minden városrész kerékpárúton is elérhetővé válik.