ugrás a tartalomhoz
2018. szeptember 21., péntek
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

A Thököly úti fák megmentése érdekében fordult Karácsony Gergely a főpolgármesterhez

BUDAPEST FŐVÁROS XIV. kerület - Zugló Önkormányzata

A Thököly úti fakivágási terv felülvizsgálatára és a döntés megváltoztatására kérte Karácsony Gergely a főpolgármestert.
A Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi, Gazdasági és Közterület-hasznosítási május 23-i ülésén adta meg a hozzájárulást 17 fa, köztük 20 méteres, egészséges platánok kivágására.A Főváros tulajdonosi bizottsága az útszakasz átépítése, a 72-es troli végállomásának áthelyezése és új megállóhelyek kialakításának indokával adta meg a fakivágási engedélyt a Thököly út  Mexikói út - Gizella utca közötti szakaszára.
Ennek a döntésnek a felülvizsgálatára kéri Zugló polgármestere most Tarlós Istvánt.Karácsony Gergely maga is fontosnak tekinti a közösségi közlekedés, azon belül is a környezetkímélő közlekedési formák fejlesztését, ugyanakkor ennél is fontosabbnak tartja a környezeti értékek védelmét.
A polgármester szerint kiemelten fontos a még meglévő, egészséges fák megtartása olyan területeken, ahol az átlagosnál is magasabb az autóforgalom okozta környezetszennyezés, ahol a környéken élő és közlekedő emberek életminőségét is jelentősen befolyásolná az, ha ezeket a fákat elveszítenék.A 20 méteres, kivágásra ítélt platánokról a szakvélemény is megállapítja, hogy kivágásuk nem egészségi állapotuk, hanem kizárólag az útépítés miatt lett indokolt.
Ezeknek a fáknak az értékét a Főkert Zrt. is sokmillió forintra becsülte, de Karácsony Gergely szerint az anyagi kárnál jóval nagyobb lenne az az eszmei kár, amit a 80-90 éves fák kivágásával ez a kerület és Budapest is elszenvedne.