ugrás a tartalomhoz
2018. szeptember 21., péntek
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

A hátrányos helyzetű lakosságot mentorálják

KADARKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A zselici településeken élő emberek munkaerő-piaci esélyeit növeli, életminőségét fejleszti és helyben maradását erősíti az a program, amely ezen a tavaszon veszi kezdetét Kadarkúton és négy kistelepülésen.
A projekt megvalósítását több mint 249 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás teszi lehetővé.
Kadarkút, Csököly, Rinyakovácsi, Szilvásszentmárton, Zselickislak önkormányzatai és a SZOLTIVA Tanácsadó Szociális Szövetkezet arra vállalkozott, hogy egymással párhuzamosan két programot valósít meg a térségben.
Az első már elindult, az ,,Együtt a Zselicben a humán szolgáltatások fejlesztéséért" című pedig most veszi kezdetét, s elsősorban a hátrányos helyzetű lakosság problémáinak megoldását, felzárkóztatását, életminőségének javítását célozza meg.
Kiemelt figyelmet kap a következő két évben az egészségmegóvás, a prevenciós programok szervezése, a fiatalok közösséggé kovácsolása és a lakosság munkaerő-piaci alkalmasságának megteremtése.
Mindezt hozzáértő, képzett mentorok bevonásával kívánják elérni.
Karsai József, Kadarkút polgármestere - aki egyben a programban együttműködők konzorciumi vezetője is -, sokat vár a nyertes pályázat megvalósításától. ? Programjainkkal azokat a lakosokat akarjuk megszólítani, akik leginkább rászorulnak az ismeretszerzésre és a segítő kézre.
A hátrányos helyzetű aktív lakosságot szeretnénk alkalmassá tenni a munkaerő-piacon való megjelenésre.
A fiatalokat a helyben maradásra és tervezésre ösztönözzük, az idősekben megerősítjük, hogy hasznos tagjai a közösségnek.
A korábban megkezdett pályázatunk a közszolgáltatások befogadóképességét erősíti, míg a jelenlegi a szolgáltatások minőségét növeli, és megkönnyíti elérésüket.
Bár számokban is megfogalmaztuk, hogy egy-egy témában hány embert akarunk megszólítani, bevonni, de valójában mindenkihez el akarjuk juttatni az információt: a pályázati pénz őket szolgálja, nekik nyit kaput a tudáshoz és a lehetőségek megtalálásához.
Programok sora követi majd egymást a következő két évben, a kisközösségek szerveződését szolgálják majd a klubok: az álláskeresőknek, a hagyományőrzőknek, az életmódváltóknak, a fiataloknak, és támogatják a lakosság sportolási igényeit.
Ez utóbbi témában az ifjabb korosztály körében népszerű, évtizedes múlttal rendelkező szkander csoport is új lehetőségekre számíthat.
Az ,,Együtt a Zselicben a humán szolgáltatások fejlesztéséért" című, EFOP- 1.5.3-16-2017-00081 azonosító számú projekt az Európai Unió és a magyar költségvetés 249 442 300 Ft-os támogatásával valósul meg.