ugrás a tartalomhoz
2018. szeptember 21., péntek
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Önkormányzati lakásokat újít fel Komló

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Hatvan önkormányzati tulajdonú lakás felújítására és energetikai korszerűsítésére nyert európai uniós pályázati forrást a komlói önkormányzat.
A 30 millió forintos programba kizárólag olyan lakásokat vonnak be, ahol a bérlőknek nincsenek tartozásaik.  Újabb sikeres pályázaton van túl a komlói önkormányzat: az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretéből harmincmillió forintot nyert a város, önkormányzati tulajdonú lakások energetikai korszerűsítésére.
Ezekben az ingatlanokban általában rászorultsági alapon kiválasztott családok laknak, kedvezményes bérleti díjért.
A tulajdonos viszont az önkormányzat, így a felújítás a város feladata. ,,A pályázat nagyon jó esélyt kínált arra, hogy a lakásállományunk egy jelentős részét saját erő felhasználása nélkül korszerűsítsük.
A kiírás értelmében lakásonként félmillió forint használható fel, ebből mindenekelőtt az ajtók-ablakok cseréjét oldjuk meg.
A lakóknak is ez a legelőnyösebb megoldás, mert a jobb szigetelésnek köszönhetően spórolhatnak az energiaszámlákon" - részletezte Polics József polgármester.
A felújítandó ingatlanok a kenderföldi Kazinczy utcában találhatók.
A lista összeállításakor elsődleges szempont volt, hogy csak olyan bérlők kerülhetek fel rá, akiknek nincsen tartozása az önkormányzat felé. ,,Ez a projekt nagy lehetőséget jelent az önkormányzati lakásokban élőknek és számunkra egyértelmű volt, hogy az esélyt csak a felelős bérlőknek kínáljuk fel" - mondta el a polgármester.
A friss pályázati döntést követően várhatóan még tavasszal aláírja a város a támogatási szerződést.
Ezután következhet a szükséges közbeszerzések kiírása, majd indulhat a tényleges munka.
Az érintett lakásokban élőket az önkormányzat mindenről részletesen tájékoztatni fogja.