ugrás a tartalomhoz
2018. szeptember 21., péntek
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Hamarosan elkészül a Boldog Sándor István park Óbudán

BUDAPEST III. kerület - Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere és Menczer Erzsébet képviselőjelölt megtekintették a beruházást, amely a fővárosi TÉR_KÖZ pályázaton elnyert 90 millió forint támogatásával, és az önkormányzat saját forrásából biztosított 140 millió forint ráfordításával valósulhat meg.
Az új park hivatalos átadására április végén kerül sor.
A műszaki átadást követően, április 27-én adják át az óbudai Derű utca - Vihar utca - Szél utca által határolt területen található Boldog Sándor István parkot.
A fővárosi TÉR_KÖZ pályázaton is támogatást nyert projekt Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata beruházásában valósul meg, a beruházás során mintegy 6000 m2 közterület újul meg.
Bús Balázs polgármester a mai bejáráson kiemelte a közösségi tervezés fontosságát a kerületben.
A Derű utcai park terveit három közösségi tervezési alkalom során véglegesítették a környéken élők bevonásával, így alakultak ki a park leendő funkciói: a közösségi tér, a játszótér, a sportpályák, valamint a kutyafuttató és a parkos zöldfelületek.
A fejlesztés során közel 20 fát is telepítenek - hangsúlyozta a polgármester.
E számos funkció - tette hozzá a kerület vezetője a fővárosi támogatás nélkül aligha valósulhatott volna meg.
Menczer Erzsébet a Boldog Sándor István parkban kialakításra kerülő közösségi sportolási lehetőségekre hívta fel a figyelmet, kiemelte többek között a bővülő fitneszparkot, a gumiburkolatú futókört és sportpályát.
A képviselőjelölt hangsúlyozta az önkormányzat felelős gazdálkodását, amely a pályázati forrással kiegészítve lehetővé tette a közterület-fejlesztést.
A Derű utcai park kivitelezése jelenleg 90 %-os állapotban van, az utolsó simítások elkészülte, valamint a műszaki átadást követően a környéken élők április 27-én vehetik majd birtokba a Boldog Sándor István parkot.