ugrás a tartalomhoz
2018. augusztus 19., vasárnap
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

A Klapka Szolgáltatóház bokrétaünnepe a XIII. kerületben

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerületi Önkormányzata

A Klapka Szolgáltatóház bokrétaünnepét tartották a XIII. kerületi Klapka utca 17-19-ben.
Az építők ,,bokrétafát" tűznek ki ilyenkor az épület legmagasabb pontjára - jelezve ezzel: a ház tartószerkezete teljesen elkészült.
A Klapka Szolgáltatóház megépítéséről a XIII.
Kerületi Önkormányzat hozott döntést 2015-ben.
Dr.
Tóth József polgármester a mai köszöntőbeszédében kiemelte: ,,Átadását követően a Klapka Szolgáltatóház és környezete - lakosságbarát szolgáltatásaival, zöldkörnyezettel harmonizáló megoldásaival - a városrésznek egyedi megjelenést adó közösségi tere lesz.
Modernségében is klasszikus agora." A Klapka Szolgáltatóház beruházásának része 33 önkormányzati bérlakás építése is, ami a XIII.
Kerületi Önkormányzat saját forrásából valósul meg; összértéke: bruttó 4,236 milliárd forint.   ,,A több mint tízezer négyzetméteren épülő Klapka Szolgáltatóház révén olyan lokális kisközpont jön létre, amely minőségi szolgáltatásaival jelentősen növeli a környékbeli lakosság, illetve az itt megforduló állampolgárok komfortérzetét" - mondta Dr.
Tóth József polgármester az épület bokrétaünnepén.
Hozzátette: a ház a legkorszerűbb építészeti elképzelésekhez igazodva tükrözi majd az ökologikus gondolkodást.   A Kassák Lajos utca, Klapka utca, Tüzér utca, Pattantyús utca által határolt területen a Klapka Szolgáltatóház megépítésével létrejövő tágabb környezet karakterét a kereskedelmi-szolgáltató épület déli részén kialakított játszó- és pihenőterület határozza meg, illetve ennek a ,,zöld dombnak" a belsejében elhelyezett élelmiszer áruház, valamint kis üzletek térkompozíciója.
A Klapka Szolgáltatóház a terület rekreációs funkcióját is erősíti: a projekt kapcsán jelentősen nő a zöldfelület.
Ugyanakkor a Szolgáltatóház mellett esztétikus városi teret, a térbe futó korzót is kialakítanak, amely betöltheti egy új kerületi-városi agora szerepét is - nemcsak lehetőséget kínálva a találkozásokra, eszmecserékre, de hangulatával kedvet is teremtve mindazokhoz.
Az épület belső helyiségeiben is környezetbarát, energiafelhasználást csökkentő műszaki és technológiai megoldásokra helyezték a hangsúlyt a tervezők.
A Média Építészeti Díjas terv alapján épülő Klapka Szolgáltatóházban az üzletek mellett 33 önkormányzati - 44 és 90 négyzetméter közötti - bérlakás is helyet kap.
A pinceszinten 4 akadálymentesített parkolóhely létesül, illetve 2 elektromos üzemű, 74 ,,normál" gépkocsi parkolóhelyét alakítják ki.
Ugyancsak a pinceszinten 36 kerékpártároló is lesz.  A Klapka Szolgáltatóház környékén több gyermekintézmény, szociális intézmény, sportlétesítmény működik.
Ezen intézmények profilja indokolttá tette egy korszerű, többféle szolgáltatást nyújtó kisközpont megvalósítását.
Az üzemeltetés elsőrendű szempontja volt a lakóházi és a szolgáltató funkciók harmóniájának megteremtése.  A Klapka Szolgáltatóház beruházása a XIII.
Kerületi Önkormányzat saját forrásából valósul meg; összértéke: bruttó 4,236 milliárd forint.
Az épület terveit Marosi Miklós Ybl-díjas építész vezetésével a KÖZTI Zrt. készítette el.
A generál kivitelezést a LATEREX Építő Zrt. végzi.  A beruházás befejezése: várhatóan 2018 vége.