ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Történelmi csúcson: hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Történelmi csúcson: hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.
Hat év alatt megduplázta vagyonát a Miskolc Holding Zrt.: 2016-ra, a korábbi 55 milliárdról, 101 milliárd forintra nőtt a városi közszolgáltató cégeket is tömörítő vállalatcsoport vagyona.
Mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy közben egyetlen fillérrel sem emelték a víz, a távhő és 2012 óta a közösségi közlekedés díját sem.
A vállalatcsoport eredménytartaléka a 2010-es mínusz 346 millió forintról mostanra több mint plusz 6,1 milliárd forintra nőtt - jelentette be Kiss János, Miskolc alpolgármestere szerdai sajtótájékoztatóján.   A politikus hangsúlyozta: amíg a Fidesz-KDNP vezeti a várost, nem tér vissza az áremelések politikája, a fejlődés a jövőben is fenntartható. 2010-ben a Miskolc Holdingnak mint vállalatcsoportnak mínusz 346 millió forint volt az eredménytartaléka, 2016-ra ezt plusz 6 milliárd 115 millió forintra sikerült növelni.
A teljes eredménytartalék jelen pillanatban is a beruházásokat és befektetéseket szolgálja, hogy meglegyen az alap, ami ezeket az értéknövekedési folyamatokat támogatja.
Kiss János elmondta: a vállalatcsoport alapozhatta volna a vagyonnövekedést, jövőjét és stratégiáját a lakossági díjemelésekre is, ez azonban fel sem merült. ,,Azt a fajta politikát, amelyik a díjemelésre terjedt volna ki, ezek a vállalatok elfelejtették.
Csatlakoztak az országos rezsicsökkentési folyamatokhoz, amelynek köszönhetően a díjakat átlagosan 25 %-kal csökkentették. 2012. január elseje óta a miskolci tömegközlekedésben változatlanok a viteldíjak, a vonaljegy és bérletárak.
Amíg a Fidesz-KDNP irányítja az országot és ezt a várost, addig nem is fogunk szakítani ezzel a politikával" - jelentette ki az alpolgármester.
Kiss János ismertette, hogyan nőtt 55 milliárdról 101 milliárd forintra a Miskolc Holding vállalatcsoport vagyona: ,,A megtermelt vállalati jövedelmeket és az elnyert pályázati forrásokat 2010 után a vállalatcsoport elsősorban beruházásokra és befektetésekre fordította.
Olyan befektetésekre és beruházásokra, amelyek kitermelték saját bekerülési költségeiket.
A pénz így visszaforog, újabb és újabb befektetések, beruházások jöhetnek létre." Kiss János ide sorolta az új villamosokat, a gázüzemű buszokat, az új CNG töltőállomást, a katasztrófatűrő szerverparkot, valamint az ipari park fejlesztésekkel, ingatlanokkal, víziközmű eszközökkel, a tapolcai ivóvíz tisztítóval és a távhővezeték-hálózat fejlesztésével kapcsolatos beruházásokat. ,,Látható, hogy mindezek nem kizárólag a Miskolc Holding gazdagodását szolgálják.
Elsődleges szempont a lakosság kényelme és biztonsága.
Ezek a beruházások ugyanakkor a gazdaságfejlesztési folyamatokat is elősegítik, vonzóvá teszik a várost a befektetők számára, s nem terhelik a miskolciak pénztárcáját.
A beruházóknak ugyanakkor újabb és újabb befektetési területekre van szükségük, amelyek folyamatosan újabb közműfejlesztéseket igényelnek.
A vagyonelem-bővülések tehát olyan eszközökben is jelentkeznek, amelyek nem öncélúak.
Nem viszik a pénzt, hanem előbb-utóbb hozzák, és nem pusztán vállalati sikereket támogatnak, hanem az egész város gazdaságfejlesztését is" - hangsúlyozta Kiss János.
Az alpolgármester kiemelte: az elért fejlődés szemmel látható és fenntartható. ,,Azt gondoljuk, hogy a jövőben is ez az az út, amit a Miskolc Holdingnak járnia kell.
Nem a lakosságra terhelt díjemelésekből kell biztosítani a vagyongyarapodást, hanem továbbra is olyan befektetésekre kell koncentrálni, amelyek megtérülnek, s újabb beruházásokra, gazdaságfejlesztő intézkedésre ösztönöznek."