ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Európa Érdemrend Lovagkereszt elismerésben részesült Pápai Mihály, Gyál város polgármestere

GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A Magyar Páneurópa Unió december 5-én a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban ünnepélyes keretek között adta át az Eötvös József Sajtódíjat a 2017. évi kitüntetettjeinek.Az ünnepségen Pápai Mihály, Gyál város polgármestere a magyarságért, benne a székelységért kifejtett munkája elismeréseként, a Magyar Páneurópa Unió legmagasabb kitüntetését, az Európa Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át.
A kitüntetést Aba Béla, a szervezet elnöke és dr.
Andrássy Gábor tiszteletbeli elnök adták át.,,- Trianon ártalmát enyhítve a határon túl szakadt honfitársaink gyermekeire kitüntetett figyelmet fordítok.
Több száz gyermek, fiatal szellemi épülése és önbecsülése erősítéséért igyekszem a tőlem telhető legtöbbet tenni.
Nyaranta a város tulajdonában lévő révfülöpi táborban üdülnek székelyföldi gyerekek, továbbá számítástechnikai eszközökkel is segítjük a határon túli gyermekek digitális készségeinek fejlesztését.
Idén közös kulturális programot szerveztünk Kibéden, ahol a  is fellépett. ,, - írja Facebook posztjában a polgármester.A kitüntetést korábban olyan személyek kapták, mint például Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Habsburg Ottó, a Nemzetközi Páneurópa Unió egyik elnöke, Huszár Pál egyetemi adjunktus.Pápai Mihály az elismerés átvételekor kihangsúlyozta, nem csupán az ő érdeme a kitüntetés, hanem az egész város kollektív munkáját dicséri.