ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Ingyenes drogprevenciós szabadulószoba a XIII. kerületben

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. kerületi Önkormányzata

M E G H Í V Ó A XIII. kerületi Önkormányzat tisztelettel meghívja a nemzetközi szinten is első, a drogprevenciót szolgáló ingyenes szabadulószoba (,,Tudattörő) megnyitójára.  Helyszín: Prevenciós Központ - Aula - 1134 Budapest, Tüzér u. 56-58.
Időpont: 2017. december 11. (hétfő) 10 óra   Köszöntőt mond: Holopné Schramek Kornélia - a XIII. kerületi Önkormányzat alpolgármestere, a XIII. kerületi Kábítószer-egyeztető Fórum (KEF) elnöke Majzik Balázs - a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Drogmegelőzési Programok Osztályának megbízott osztályvezetője.   A ,,Tudattörő", az első függőségtémájú prevenciós szabadulószoba működését Dr.
Kapitány-Fövény Máté, a Nyírő Gyula Kórház OPAI Drogbeteg Gondozó és Prevenciós Központ pszichológusa mutatja be.   A prevenciós célú, non-profit szabadulószoba koncepciója nemcsak hazánkban, de nemzetközi szinten is példanélküli.
A projekt a kooperatív tanulás, lényegében az együttműködés elvén alapul: játékos formában ad át ismereteket az egyes pszichoaktív szerekkel kapcsolatban, miközben a közösséget is építi.
A ,,Tudattörő" fantázianevű szabadulószoba a függő személy tudatát szimbolizálja.
A játékosok a kisebb és sötétebb térből haladnak az egyre világosabb és megnyugtatóbb terek (tudatszintek) felé.
A résztvevők az iskolai drogprevenció kapcsán lehetnek részesei a programnak.