ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

LED-világítás a komlói sportközpontban

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Folytatódik a komlói sportlétesítmények többlépcsős korszerűsítése: LED-es lámpákat és modern eredményjelzőt kap sportcsarnok.
A közel 45 millió forintos beruházás társaságiadó-felajánlásból és az önkormányzat saját forrásaiból készülhet el.   A komlói önkormányzat és a fenntartó sportklubok, vállalkozások évek óta közös erőfeszítéssel, lépésenként haladva modernizálják a város sportlétesítményeit.
Az elmúlt 4-5 évben több 100 millió forintot fordítottak ezekre a célokra, amelynek a legnagyobb hányadát pályázatokon nyerte vagy társaságiadó-felajánlásokból fedezte a város.
A teljesség igénye nélkül teljes rekonstrukción esett át a sportcsarnok tetőszerkezete és küzdőtere, emellett voltak felújítások a Komlói Bányász SK sporttelepén és iskolai tornatermekben is.   A legújabb sikeres pályázatnak köszönhetően ismét a sportcsarnok kerül a középpontba.
A rendszeresen teltház előtt játszó élvonalbeli kézilabdacsapat otthonában a következő hónapokban a teljes világítást és más elektromos berendezéseket is újakra cserélnek.
Az eddigi lámpák helyett modernebb és energiatakarékosabb LED-eket szerelnek fel az épületben.
Új eredményjelző táblát is kap a csarnok, természetesen ez is LED-s technológiájú lesz majd.
Emellett kicserélik az elavult hangosítási berendezéseket és felújítanak egy versenyirodát is a különféle szakosztályok részére.   ,,A teljes beruházás 44,5 millió forintba fog kerülni.
A kézilabdacsapatot működtető Komló Sport Kft. azonban sikeres pályázatot nyújtott be a társaságiadó-felajánlásokból megnyitott keretre, ami a költségek jelentős részét fedezi.
A városnak mindössze 30% önerőt kell állnia.
Így ez a projekt is illeszkedik abba a modellbe, amit minden nagyobb fejlesztésnél követünk: mivel a saját keretünk szűkös, nem önmagukban használjuk fel, hanem a lehető legtöbb külső pénzt a városba hozva nagyobb projektekhez biztosítjuk a saját erőt" - vázolta fel a gazdasági hátteret Polics József polgármester.   A munka a szükséges közbeszerzések lezárása után, jövőre kezdődhet el.
Ez lesz az utolsó előtti lépés a sportcsarnok teljes rekonstrukciójához: az alagsori mosdókra és a lelátókra várhatóan 2019-ben kerül sor.