ugrás a tartalomhoz
2018. október 15., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Egészségház fejlesztése Csetényben

CSETÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Csetény Község Önkormányzata sikerrel pályázott a TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00025 kódszámú ,,Egészségház fejlesztése Csetényben" című projekt támogatására.
A 57.939.706 Ft, 100%-os támogatású vissza nem térítendő támogatást elnyert projekt a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.
A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.01., tervezett fizikai befejezése pedig 2018.05.31.   A tervezett fejlesztés keretében több alapellátási szolgáltatás egy épületbe történő integrálása valósul meg, hiszen a csetényi Egészségházban vegyes háziorvosi ellátás, fogorvosi ellátás és védőnői szolgálat fog praktizálni.
Jelenleg egészségügyi alapellátás keretében az egészségházban (8417 Csetény, Hunyadi u. 2) háziorvosi és védőnői szolgáltatásokat végeznek.
A projekt során egyrészt az egészségháznak helyet adó épület kerül korszerűsítésre és átalakításra, másrészt alapvető eszközök kerülnek beszerzésre.
Továbbá új szolgáltatásként a fogorvosi ellátást is igénybe lehet venni Csetényben.   A projekt elsődleges célcsoportjai a helyi lakosok, szám szerint a 3 településen (Csetény, Jásd és Szápár) lakó összesen kb.. 3.000 fő.
A települések lakosai a fejlesztés révén gyorsabban, és jobb minőségben és nem utolsó sorban helyben jutnak hozzá az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz.
A projekt speciális célcsoportjai a védőnői szolgáltatások fejlesztése miatt a várandós nők, illetve a kisgyerekes anyák is, akiknél az egészségügyi alapellátáshoz, a tanácsadáshoz való könnyebb hozzáférés hatványozottan fontos.
Továbbá fontos kiemelni, hogy a létrejövő infrastruktúra alkalmas lesz nőgyógyászati ellátási kapacitások kiépítésére is.   A projekt megvalósítása által létrejön egy 310 nm összterületű, modern háziorvosi, védőnői és fogászati szolgáltatásokat tartalmazó egészségház.
Illetve létrejön egy kb. 6 kWh névleges teljesítményű, hálózatra visszatápláló napelemes rendszer, mely megtakarítást jelent majd az energetikai költségek terén.
Az így kialakított épület energetikai hatékonysága jelentős mértékben javul, illetve a lakosságnak nyújtott egészségügyi szolgáltatások köre is bővül helyben, melyek finanszírozását az OEP biztosítja.
További információ kérhető: Csetényi Közös Önkormányzati Hivatal Cím: 8417 Csetény, Rákóczi utca 30.
Kapcsolattartó: Kelemen Éva Telefon: +36 (88) 485 014 E-mail: kelemen.eva@cseteny.hu Honlap: www.cseteny.hu