ugrás a tartalomhoz
2018. augusztus 19., vasárnap
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Bővítik a komlói közvilágítást

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Négy utcában is fény váltja a sötétséget Komlón.
Az önkormányzat évek óta zajló közvilágítás-fejlesztési programjának következő lépcsőjében 3,5 millió forintból helyeznek el új lámpákat a város több pontján.   A komlói önkormányzat évek óta lépésről lépésre fejleszti a város közvilágítási hálózatát.
A gondosan megtervezett beruházássorozat a régi, energiapazarló izzók LED-es lámpatestekre cserélése mellett új útszakaszok világításának kiépítését is tartalmazza. ,,A fejlesztéseket mindig a rendelkezésre álló erőforrások függvényében ütemeztük.
Ha lehetőségeink engedték, saját erőből csináltuk meg, a nagyobb munkákra pedig pályázatokon hoztunk pénzt a városba" - beszélt a követett stratégiáról Polics József polgármester.   A hamarosan induló legújabb közvilágítás-bővítési projektet Komló a gondos és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően önerőből tudja véghezvinni.
A 3,5 millió forintos összköltségvetésű beruházás a Gorkij utcai garázssor I. ütemét, a Berek és Petőfi utcákat összekötő lépcsősort, a Vértanúk utca 24-es számú társasház környékét és Zobáki útról nyíló zsákutcát érinti.
A közvilágítás tervezése folyamatban van, a kivitelező várhatóan még az ősszel megkezdi a lámpatestek felszerelését.   Az első oszlopokat a Gorkij utcai garázssoron állítják majd fel: várhatóan a 10 lámpa felét tudják még az idén üzembe helyezni.
Ehhez hasonló légkábeles megoldással épül ki a világítás a Zobáki útról nyíló zsákutcában.
A Berek utcai lépcső és a Vértanúk utca pedig a környezettudatosság jegyében egy napelemes lámpatestet kap.   ,,A mostani bővítés semmiképpen sem az utolsó, folyamatosan gyűjtjük a lakossági igényeket és ezeket figyelembe véve jövőre is tervezzük új szakaszok bevilágítását" - tett ígéretet további fejlesztésekre a polgármester.