ugrás a tartalomhoz
2018. június 25., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

6,5 milliárd forintból fejleszti Kaposvár a szennyvíztisztító telepét

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Újabb környezetvédelmi beruházást hajt végre Kaposvár: több mint 6,5 milliárd forintból korszerűsíti a város az 1990-ben épült szennyvízkezelő telepét.
A fejlesztés eredményeként a létesítmény nagyobb hatékonysággal tudja majd megtisztítani a folyékony hulladékot, mindemellett pedig a szennyvíziszapból kinyert biogázzal a telep működtetéséhez szükséges energiát is elő tudja állítani.
A beruházás keretében a telep jelenlegi területén egy teljesen új rács-homokfogó együttes és a két új biológiai blokk is épül. - A szennyvízkezelő telep fejlesztésével a jövőnek dolgozunk, hiszen egy zöld városban mindig keresni kell az újabb megoldásokat, amelyek révén még környezettudatosabban, az energiahatékonyságot még inkább szem előtt tartva javíthatjuk közszolgáltatásaink minőségét - mondta Szita Károly a szerdai délelőtti alapkőletételen.
Kaposvár polgármestere emlékeztetett: a kaposváriak rengeteget dolgoztak az elmúlt két évtizedben, folyamatosan orvosolták a múlt adósságait. - Talán két évvel ezelőtt, az új buszaink beszerzésénél érezhettük azt először, hogy az a fejlesztés már nem csupán erről szól, hanem nagyon is a jövőt idézi meg a kaposváriak számára - mondta Szita Károly, majd hozzátette: Kaposvár milliárdokat épít be a föld alá.
Távhővezetéket fektetünk, korszerűsítjük a csapadékvíz-elvezető rendszerünket, s igen, új szennyvíztelepet is építünk.
Látszat, kirakat nincs, a haszon mégis óriási.
Növeljük az ellátás biztonságát, a korszerű technológiával megfizethető szinten tartjuk a közszolgáltatások díjait, s mindeközben számos ponton függetlenítjük az energiaellátásunkat a monopolhelyzetben lévő szolgáltatóktól.
Kaposvár polgármestere az alapkőletételen részt vevő Nemcsok Dénes környezeti és energiahatékonysági operatív programokért felelős helyettes államtitkáron keresztül köszönetet mondott a kormánynak azért, hogy a Németh István Program támogatásával hozzájárul a legfőbb cél eléréséhez, vagyis hogy a kaposváriak jobban élhessenek.
Nemcsok Dénes köszöntőjében elmondta: Kaposvár országos viszonylatban is élen jár a környezetvédelmi és energiahatékonyságot célzó beruházások terén, s ezeket a célokat a kormány támogatja.
A helyettes államtitkár a szennyvíztelep megújítása mellett követendő példaként említette a távhőhálózat bővítését, amelyre Kaposvár elsőként nyújtott be pályázatot.