ugrás a tartalomhoz
2018. május 28., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Nagydíjas a komlói tésztaüzem

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A komlói önkormányzat által alapított tésztagyár nyerte a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját.
A közmunkaprogramban létrehozott üzem igazi sikertörténet.
Ma már szövetkezeti formában működik, és a versenypiacon értékesíti a termékeit.
A komlói közfoglalkoztatás egyik büszkeségévé vált tésztaüzem mindössze három éves múltra tekint vissza.
Az önkormányzat a kezdetektől folyamatosan kereste a lehetőséget, hogy a város számára hasznos és értékteremtő tevékenységeket is be tudjon vonni a közmunkaprogramokba.
Így született meg a különféle mezőgazdasági tevékenységek és a betonelemgyár mellett a tésztagyár ötlete.
Az üzemet egy leromlott állapotú, üres üzlethelyiségből alakították ki, természetesen a közfoglalkoztatottak munkájával.
Egy újabb sikeres pályázatnak köszönhetően az önkormányzat beszerezte a tésztagyártáshoz szükséges gépeket, majd 2015-ben asztalra kerülhettek az első komlói gyártású termékek.
Kezdetben csak a városi közétkeztetés ellátása volt a cél, de a havi hat tonnás gyártási kapacitásnak köszönhetően hamarosan nagyobb távlatok nyíltak.
Az országos közfoglalkoztatási kiállításokon is többször elismert üzem most egy még rangosabb elismerést, a Szentlőrinci Gazdanapok Élelmiszeripari Nagydíját érdemelte ki.
A régió legfontosabb mezőgazdasági kiállításának szervezői a kitüntetéssel a példaértékű munka mellett a tészták kiváló minőségét, valamint a ,,helyi alapanyagból helyi termék" szellemiségét is jutalmazták.  ,,Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, ami egy újabb visszajelzés arról, hogy jó úton járunk és érdemes kihozni a maximumot a lehetőségeinkből.
Az is nagyon fontos üzenet, hogy a közmunkaprogramok szűkre szabott kereteiből is sikeres kezdeményezések indulhatnak el, ha vannak ötleteink és erőfeszítéseket is teszünk az érdekükben" - büszkélkedett Polics József polgármester.
A tésztagyár jelenleg 10 településre szállít iskolák, idősotthonok és kórházak konyháinak, emellett közel tucatnyi boltban is meg lehet vásárolni a saját márkanév alatt forgalmazott Komlói Tésztát.
A piaci terjeszkedés mellett a közelmúltban újabb nagy lépésre került sor: a közfoglalkoztatásból önállósodva Szociális Szövetkezetté alakult át az üzem.
A hosszú távú cél természetesen a sikeres és önfenntartó működés.