ugrás a tartalomhoz
2018. április 21., szombat
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 - beharangozó sajtótájékoztató a Rózsavölgyi Szalon Arts &Café-ban

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A Szentendrei Teátrum 2017. május 18-án a Rózsavölgyi Szalon Arts &Café-ban tartotta meg a Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 sajtótájékoztatóját.Az eseményt Vasvári Csaba, a Szentendrei Kulturális Nonprofit Kft. előadóművészeti ügyvezetője nyitotta meg.
A sajtótájékoztatón részt vett Für Anikó színművész, a Szentendrei Teátrum és Nyár 2017 háziasszonya, Novák Eszter rendező, Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás főszereplők. Dr.
Vadász Dániel a Co-Opera igazgatója a leendő, illetve a 25 évvel ezelőtti, szintén a szentendrei Fő téren bemutatott Sevillai borbély előadásról mesélt.
Orlai Tibor, az Orlai Produkciós Iroda ügyvezetője a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készülő Élet.történetek.hu... című előadássorozatot mutatta be.1969-ben színművészeti főiskolások ötlete nyomán Szentendre különleges atmoszférájú barokk főterén nyári színház született, amely csaknem 50 éve ajándékozza meg felejthetetlen élményekkel a kultúra szerelmeseit.
A 2017-ben július 7-étől augusztus 20-ig tartó programsorozat vázát a színházi előadások, és azon belül is a Szentendrei Teátrum saját, illetve koprodukcióban bemutatott előadásai adják.
A másfél hónap alatt Szentendre belvárosának 6 helyszínén 25 produkció lesz látható, hallható.
A játszóhelyek más-más profillal működnek, így külön helye lesz a nagyszínházi produkcióknak, a monodráma és kamara előadásoknak, a koncerteknek, az ifjúsági programoknak és a gyerekelőadásoknak.
Az idei év programsorozatának háziasszonya Für Anikó.A szezon legnagyobb szenzációja a Szentendrei Teátrum és a Co-Opera közös bemutatója, Gioachino Rossini: A sevillai borbély című kétfelvonásos vígoperája lesz, KERO(R) rendezésében.
Ez a bemutató nemcsak azért különleges, mert a Sevillai borbély emblematikus előadása korábban hatalmas sikert hozott a Teátrumnak, hanem azért is, mert az előadásnak hosszú évek után ismét a város Fő tere ad majd otthont.
Így kívánjuk A Teátrum legendás éveinek hangulatát újra Szentendre Fő terére szeretnénk varázsolni.  A szereplőgárda gerincét országosan és nemzetközi viszonylatban is elismert művészek adják.
A díszlettervező pedig a szentendrei kötődésű Székely László lesz.A díszlet hangulata emlékeztet az évtizedekkel ezelőttire, a jelmezekkel viszont az előadás minden ízében a 2017-ben érvényes látványvilágot tükrözi.
A bohém fiatalosság a szereplők vagánysága segítik a nézőt ráébreszteni arra, hogy egy mai történet részesévé válik.Az Orlai Produkciós Irodával együttműködésben két további új bemutató is színpadra kerül az idei nyáron: Szép Ernő Vőlegény című színműve Novák Eszter rendezésében, Kovács Patríciával és Szabó Kimmel Tamással a főbb szerepekben, illetve a Lengyel Nagy Anna történetei alapján készült Élet.történetek.hu... című előadássorozat első darabjának bemutatója.Az új bemutatók mellett a Városháza udvarán meghívott előadásokra is sor kerül, így Gogol Egy őrült naplója című darabja Bodó Viktor rendezésében, illetve a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház vendégjátéka, Csehov Egyfelvonásos komédiái.
A Budaörsi Latinovits Színház Szigligeti-Vecsei H.-Kovács A.: Liliomfi előadását játssza majd a MűvészetMalom udvarán.
A Városháza udvarán a fesztivált a Boban Marković Orkestar koncertje zárja.A Ferenczy Múzeum udvara a monodráma és kamara előadások, kisebb koncertek helyszíne lesz: Itt kerül műsorra Tóth Auguszta önálló estje Mezei Máriáról, Für Anikó Kitalált világ című előadói-, és Auksz Éva Sweet Charity című koncert estje, valamint Edouard Louis Leszámolás velem című monodrámája Nagy Dániel Viktor előadásában. A Barcsay Múzeum udvara a zenének ad régi-új otthont: a Gáspár Károly Trió, a Karosi Júlia Quartett, a Syrius Legacy, a Borbély Mihály Trió Dés Andrással, és Szabó Dániellel, valamint, a Harcsa Vera - Gyémánt Bálint Duó lép fel majd a felújított belső udvaron.A Dunaparti Művelődési Ház udvara a fiatalabb generációk bázisa lesz.
A Szentendrei Teátrum FRISS című programsorozata, az alternatív és független színházi előadások sora egyrészt bemutatkozási lehetőséget nyújt a színész- hallgatóknak, pályakezdő színészeknek, másrészt az ő generációjuknak nézőit is bevonzza a színház világába.
Itt látható a Terminal Workhouse M/Ámor, vagy amit akartok előadása, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének Rómeó és Júliá-ja, illetve Schiller Fondor és szerelem című darabja a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak előadásában.
Szintén ez a helyszín ad otthont a vasárnap délelőtti gyerekelőadásoknak is: Hős Miklós-nak a pécsi Márkus Színháztól, az Aranyszamár Színház Aranyecset-jének, a Nyári Bábszínház előadásának és a Makám Együttes Bogárbál című gyerekkoncertjének.
A HEPP!!! című cirkuszi bohócjátéka pedig a Városháza udvarán kerül majd színre.Támogatók: Szentendrei Teátrum új arculatot is kapott ebben az évben, és mostantól önálló weblappal rendelkezik.
Látogasson el a www.szentendreiteatrum.hu oldalra, és tudjon meg minden részletet!