ugrás a tartalomhoz
2018. április 21., szombat
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Ingyenes lesz az erdei iskola a józsefvárosi gyermekeknek

BUDAPEST FŐVÁROS VIII. KERÜLET - Józsefvárosi Önkormányzat

A Józsefvárosi Önkormányzat évről-évre kedvezményes feltételek mellett biztosít erdei iskolai táborozási lehetőséget a kerületi iskolások számára Magyarkúton.
Az erdei iskolai szezonban több szülői jelzés érkezett az önkormányzathoz arról, hogy a kedvezmények ellenére anyagi okok miatt nem tudják biztosítani gyermekük számára a részvételt.
Sántha Péterné oktatási ügyekért is felelős alpolgármester ezért egyeztetéseket kezdeményezett a programokat szervező Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. vezetőjével, illetve több iskolaigazgatóval, és miután az önkormányzat stabil működése és jó gazdálkodása lehetővé teszi, a következő képviselő-testületi ülésre kezdeményezni fogja, hogy az erdei iskola ingyenes legyen a józsefvárosi iskolások számára.
Így csupán anyagi nehézségek miatt nem maradnak majd ki gyermekek a táborok adta élményekből.
A javaslat szerint -melyről májusban dönthet a képviselő-testület - 2017. szeptember 1-jétől minden józsefvárosi lakcímmel rendelkező általános iskolás gyermek számára díjmentes lenne az erdei iskolában való részvétel, a költségeket az önkormányzat vállalná át.     Józsefvárosi Önkormányzat Sajtóiroda