ugrás a tartalomhoz
2018. június 25., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Akik sokat tettek a közösségért

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Békés várossá nyilvánításának 44. évfordulójának alkalmából, április 13-án került sor Békés város kiválóságainak elismerésére.
A kulturális központ színháztermében tartották azt az ünnepi képviselő-testületi ülést, amelyen a ,,Civilek a Városért", a ,,Békés Városért", a kitüntetések valamint a ,,Békés Város Díszpolgára" és ,,Az Év Békési Sportolója" elismerő címek kerültek átadásra. 2017-ben a ,,Civilek a Városért" kitüntetésre kettő, a ,,Békés Város Díszpolgára" címre kettő, javaslat érkezett, ,,Békés Városért" kitüntetés adományozására hét békési kiválóságot terjesztettek fel. A programot megelőzően Izsó Gábor polgármester tartott köszöntőt.
Kiemelte, és egyúttal köszönetét fejezte ki azon szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik kötelező feladatukon túl, önkéntesen tesznek a városért és a környezetért. A helyi elismerések átadása előtt az önkormányzat jutalmat adott át Csarnai Mihálynak, aki a Békési Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztály dolgozója.
A városi elismerést egy országos kitüntetés előzte meg.
A katasztrófavédelem területén nyújtott 20 évnyi áldozatos, kiemelkedő önkéntes tevékenysége elismerésül a Polgári Védelem Napja alkalmából Katasztrófavédelem önkéntes támogatásáért emlékérmet kapott Dr.
Pintér Sándor belügyminisztertől 2017. március 1-jént, Budapesten.
Sor került még a 2017. évben megválasztott békési diákpolgármester és diák-alpolgármester beiktatására.
Békés város idei diákpolgármestere, Kecskeméti Gábor, aki a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tanulója valamint az idei diák-alpolgármester, Gál András, aki a Szegedi Kis István Református Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium diákja. A helyi elismerések átadásakor a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezet békés város közbiztonságért végzett munkájáért ,,Civilek a Városért" kitüntetésben részesült.
Idén három kiemelkedő személynek adták át a ,,Békés Városért" kitüntetést.
Miklós Lajosnak békés városában végzett kimagasló szakmai munkája, a civil életben való aktív tevékenységéért, Szegfű Katalinnak békés város közösségi életében végzett kiemelkedő a továbbá a civil szervezeteket segítő munkájáért, illetve Takács Jánosnak békés város sportéletében végzett kiemelkedő tevékenységéért.
Sebestyénné Farkas Ilona békés város kultúrájáért és a békés- tarhosi énekiskola szellemi örökségért végzett kiemelkedő tevékenységért ,,Békés Város Díszpolgára" kitüntetésben részesült.
Az átadáskor külön köszöntötték a jelenlévő Sebestyén Márta, Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművészt is.
Az ,,Év Békési Sportolója" címet adományozott Fekécs Sámuel súlyemelőnek, Koma Dániel kosárlabdázónak és Laczó Dániel kenusnak. A színvonalas műsorban a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a Csabai Színistúdió növendékei működtek közre.