ugrás a tartalomhoz
2018. június 25., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Farsangfarka Fesztivál Szentendre 2017.02.24-26.

SZENTENDRE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Fantasztikus Karnevállal búcsúzik Szentendre a hideg téli hónapoktól február 24-26. között.
A háromnapos fesztiválon számtalan kulturális programmal, télbúcsúztatóutcabállal, maszkos-jelmezes fáklyás felvonulással, tűzzsonglőr produkcióval, vidámforgataggal űzik el majd a hideg napokat, hogy beköszönthessen újra a tavasz.A Szentendrei Kulturális Központ hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal rendezi meg Szentendrei Karnevált február utolsó hétvégéjén.
A télbúcsúztató - tavaszváró fesztivállal szeretnék felkelteni a várost téli álmából, kicsalogatni a helyieket és a város vonzáskörzetében élőket otthonaikból a szabadba.
A Fő téren izgalmas kültéri dekorációval, tűzkosarakkal, hőgombákkal, hangulatosan terített asztalokkal teremtenek majd otthonos melegséget, s már péntektől megnyitja kapuit a gasztronómiai vásár!Szombaton és vasárnap számtalan kulturális programmal vár Szentendre minden korosztályt.Szombat délelőtt álarckészítő kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek 10-13 óra között a Városi Vendégházban, a Főtér 12. szám alatt, déltől pedig a téren a Benidotti Quartett zenél.13.00-tól maskarában felvonuló szentendrei ovisok zengenek farsangoló mondókákat, énekeket csörömpölő zenebona kíséretében. 13.30-tól a Mintapinty zenekar ad koncertet kisebbek - nagyobbak számára.A délután folyamán vásári komédiások érkeznek, a Fővárosi Nagycirkusz művészei lépnek fel színes bűvész show-val.
Szentendre olasz tesztvérvárosából Gubbio-ból érkezik egy különleges produkciót bemutató zászlóforgató csoport, a Sbandieratori di Gubbio, majd az Altiszti Akadémia Katonazenekara gyepshow-val szórakoztatja a nézőket.18.00-tól maskarás, fáklyás felvonulás indul, mely során különleges tűzzsonglőr produkció szórakoztatja az álarcos felvonulókat. 19:00-tól a Sunny Dance Band, Magyarország egyik legnépszerűbb party zenekara Wolf Katival koncertezik a Fő téren.
A nap folyamán a tarka farsangi kavalkádban mutatványosok, álarcosok és a velencei karnevál hangulatát idéző jelmezes-maszkos alakok bukkannak felmindenütt.Vasárnap a programok déltől kezdődnek: fellép a Valami Swing, a Strings of the Streets, a Welldance SE, a Csipkefa Népzenei és Improvizációs Klub, könnyűzenei koncertet ad az Offline Band, majd a Ferences Gimnázium diákjai zenélnek. 17:00-től A Gipsy Jazz Band lép el, majd tovább pörgetik a hangulatot Mákó Kata és dobosai, a karnevált zárja a Balkán Fanatik.
A koncert alatti térdekorációt karneváli hangulatú fényfestés adja.A remek programok mellett különleges gasztronómiai kínálattal várják a rendezvényre látogatókat: szombaton déltől a híres-neves Sonkamester, Árpás László nyárson süti ropogósra a malacpecsenyét, míves pálinka és bor mellett.
Desszertként pedig, mi más is lenne a kínálat: fánkok minden mennyiségben, ízben és formában: lyukacsos, gömbölyű, hosszúkás, színes, lekváros, csokis és cukros!Az online lapozható programfüzet  megtekinthető.További információ közösségi oldalunkon.