ugrás a tartalomhoz
2018. április 22., vasárnap
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Elfogadta 2017. évi költségvetését Erzsébetváros önkormányzata

BUDAPEST FŐVÁROS VII. kerület - Erzsébetváros Önkormányzata

Mai ülésén elfogadta a Képviselő-testület az önkormányzat ez évi költségvetését.
A 2017. évi költségvetés működési hiányt nem tartalmaz, működési hitel felvételével nem számol, illetve a 2011-től induló időszakhoz hasonlóan működési többletet tartalmaz.   ,,A kerület pénzügyi helyzete biztos alapokon nyugszik, és ez a költségvetés kialakításakor nagyban segítette a testület munkáját. 2017-ben a fontos közterület, intézmény és társasház fejlesztések mellett, még több lehetőség nyílik arra, hogy különböző támogatásokkal, kedvezményekkel megkönnyíthessük az erzsébetvárosi polgárok mindennapjait." - mondta el Vattamány Zsolt, Erzsébetváros polgármestere.   Az önkormányzat gazdálkodása lehetővé teszi, hogy ebben az évben is folytatódjanak a fejlesztések az Erzsébet terv Fejlesztési program keretein belül.
Idén megújulnak többek között az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium tantermei, az Erzsébetvárosi Magonc Óvoda és az Erzsébetvárosi Dob Óvoda udvara, az Orvosi ügyelet és a Gyermekorvosi ügyelet helyiségei, valamint tovább folytatódnak az útfelújítások is.   További beruházások keretében tervezik a Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató Központ új telephelyének - az Innovatív gyermekjóléti prevenciós szintér - kialakítását, illetve sportcélú terem és kültéri egészségmegőrző- és fitness park létesítését, valamint a Kazinczy utcában a forgalomcsillapítás érdekében süllyedő oszlopok elhelyezését.
A kerületi társasházak felújítására és nyílászáró felújítási pályázatra több mint 360 millió forintos alapot szavazott meg a Képviselő-testület.   Jelentős mértékben növekednek, például a lakhatáshoz nyújtott támogatások, a gyógyszer- és az átmeneti vagy tartós létfenntartási gondokhoz nyújtott támogatások összegei is, továbbá folytatódnak az Erzsébetváros Kártya program keretei között nyújtott kedvezmények.
Az idei évben is nagyszabású akciókkal készül az önkormányzat, többek között továbbra is biztosítják a lakosok számára a kedvezményes állatkerti belépés lehetőségét.