ugrás a tartalomhoz
2018. június 25., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Folytatódna a várépítés

REGÉC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

Regéc Várában 2015-ben az eltelt háromszáz év legnagyobb beruházása valósulhatott meg az Öregtorony teljes újjáépítésével, környezetének értelmezhetővé tételével, a településen Látogatóközpont létrehozásával.
Már ekkor megfogalmazódott, hogy folytatni szükséges, hiszen a nagykiterjedésű vár további fejlesztésekre szorul, amit a magyar történelemben egykor betöltött szerepe és az ide látogató nagyszámú vendég kimagaslóan elismerő támogatása egyaránt nyomatékosít.
Jelentős munka során elkészültek az úgynevezett II. ütem tervei, melyek alapján Regéc Község Önkormányzata a közelmúltban ismét benyújtotta pályázatát, ezúttal az Interreg Slovakia-Hungary határon átnyúló pályázati kiírásra.
A Castle to Castle elnevezésű pályázatban Regécnek két felvidéki település, Bodrogszerdahely és Nagyida a partnere.
Ezen települések a közös pályázatban kastélyaik felújítását és történelmi alapokon nyugvó hasznosítását szeretnék megvalósítani.
Regéc alaposan kidolgozott tervezés alapján a vár keleti reneszánsz palotaszárnyának teljes helyreállítását célozta meg, ami sok új élményt, érdekességet és történelmi hitelességet mutatna be minden szintjén, pincétől a padlásig.
Az egykori főúri rezidencia mellett a várudvar jelentős része is megújulna, továbbá a várhoz vezető út egyes szakaszai szintén a fejlesztés részei lehetnek.