ugrás a tartalomhoz
2018. június 25., hétfő
© 2007–2018 Feszt-House Kft.

Hírlevél

Ön neve:

E-mail címe:

Az oldalon megjelenő cikkek forrása az

Partnereink

Partnereink

Megnyílt az új önkormányzati ügyfélközpont Kőbányán

BUDAPEST FŐVÁROS X. kerület - Kőbányai Önkormányzat

Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, dr.
Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és dr.
Szabó Krisztián, Kőbánya jegyzője adtak át ünnepélyes keretek között az új önkormányzati ügyfélközpontot.
Az Állomás utca 26. szám alatt megnyílt ügyfélközpont a kerület egyik legszebb, védett épületének felújításával és egy modern szárny hozzáépítésével készült el. A kőbányai városközpontban, az Állomás és a Halom utca sarkán épült fel az új önkormányzati ügyfélközpont.
A beruházást az önkormányzat saját erőből, 493 millió forintból valósította meg, csupán a homlokzat felújításához használta fel azt a 7,5 millió forintot, amelyet a Fővárosi Önkormányzat Építészeti Értékvédelmi Támogatásán nyert el. A Polgármesteri Hivatal új, Állomás utca 26. szám alatti ügyfélközpontját Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere, dr.
Szeneczey Balázs, Budapest főpolgármester-helyettese és dr.
Szabó Krisztián, Kőbánya jegyzője adták át ünnepélyes keretek között. Kovács Róbert polgármester beszédében kiemelte, hogy az elmúlt években sokat tettek azért, hogy a kőbányaiak érezzék: az önkormányzat értük van, és a kerület vezetése partnerként tekint rájuk.
Ezért helyezték a döntéseik középpontjába a Kőbányán élőket, ezért indítottak olyan beruházásokat, amelyek a kőbányaiak igényeit és szempontjait szolgálják, ezért figyelnek oda mindenkire: családokra és egyedülállókra, gyermekekre és idősekre, a támogatásra szorulókra és azokra, akik a maguk erejéből boldogulnak.
Az új önkormányzati ügyfélközpont pedig mindezeket az elveket ötvözi.A fővárosi védettséget élvező, 1873-ban épült házat rendhagyó építészeti megoldásokkal alakították át, valamint egy új, modern szárnyat is hozzáépítettek.
Az épületben így egyszerre vannak jelen a 21. század elvárásai, illetve a múlt felidézése, megőrzése. Az új ügyfélközpont a mai modern közigazgatás minden követelményének megfelel, az ügyfélfogadást ügyfélhívó rendszer segíti, így közvetlenül a szakterületi ügyintézőhöz lehet bejelentkezni.
A kőbányaiak a megújult ügyfélközpontban sorszám húzása után 54 munkatársnál intézhetik anyakönyvi, gépjárműadó, építmény és telekadó, szociális, lakás, ipari és kereskedelmi, valamint hagyatéki ügyeiket.
A Kőbányai Önkormányzat gondolt a kisgyermekesekre is, ezért a földszinten egy pelenkázóval ellátott mellékhelyiséget, valamint egy játszósarkot is kialakítottak.
Az akadálymentesség érdekében a mozgáskorlátozott ügyfeleknek külön ügyfélszolgálati pontot létesítettek, ahol az az összes ügyet egy helyen intézhetik. A kőbányai ügyfelek 2017. február 8. napjától az új önkormányzati ügyfélközpontban, nyitvatartási időben általános tájékoztatást kaphatnak a Polgármesteri Hivatalban intézhető ügyekről, illetve beadványaikat is be tudják nyújtani.Nyitvatartási idő:-          hétfői napokon 8.00 órától 17.30 óráig,-          keddi napokon 8.00 órától 15.30 óráig,-          szerdai napokon 8.00 órától 16.00 óráig,-          csütörtöki napokon 8.00 órától 15.30 óráig,-          pénteki napokon 8.00 órától 13.00 óráig.  Az Ügyfélközpont ügyfélfogadási idejében az ügyintéző munkatársak a következők szerint várják az ügyfeleket:-          hétfői napokon 13.30 órától 17.30 óráig,-          szerdai napokon 8.00 órától 16.00 óráig,-          pénteki napokon 8.00 órától 11.30 óráig.Az Ügyfélközpontban a jegyzői hatáskörbe tartozó ügytípusokat intézhetik a kőbányaiak:-          szociálpolitikai juttatásokkal kapcsolatos ügyek,-          önkormányzati lakásokkal kapcsolatos ügyek,-          születési anyakönyvi ügyek,-          házassági anyakönyvi ügyek,-          halotti anyakönyvi ügyek,-          házasságkötési igény bejelentése,-          névváltoztatási ügyek,-          állampolgársági eskü letétele,-          gépjárműadó ügyek,-          helyi adó ügyek,-          hagyatéki ügyek,-          ipari ügyek,-          kereskedelmi üzletek ügyei,-          szálláshelyüzemeltetési ügyek,-          rendezvénytartási ügyek,-          várás, piac üzemeltetésével kapcsolatos ügyek,-          bevásárlóközpont bejelentése,-          lakcímrendezési ügyek,-          birtokvédelmi ügyek.